Programma 2019 – 2020

Zaterdag  12 Januari  2019 Workshop astrologische familieverbanden  door Oscar Hofman.

In de horoscoop is helder af te lezen hoe het was in het gezin waar iemand in op is gegroeid.  Ook kun je de relaties met de vader, de moeder en de zussen en  broers er in vinden.  Daarbij gaat het zowel om de huisheren als om de algemene significatoren, die wel op speciale manier geduid moeten worden geduid.  In deze workshop zullen we ook kijken naar  overeenkomsten en verschillen tussen de horoscopen van de leden van diverse beroemde families.

Aaanvang 14:00 in Ons Trefpunt, St Jozefstraat 1, Rosmalen (Maliskamp).

ROTHSCHILD 1

 Zaterdag 9 Maart 2019 Workshop  Vedische Grondbegrippen en astrologie door Jan-Willem van Doorn

Heel wat begrippen uit de vedische filosofie en wetenschappen zijn in de Westerse astrologie terecht gekomen, bijvoorbeeld karma en wedergeboorte. Maar deze begrippen worden vaak niet gebruikt in hun oorspronkelijke betekenis en ook buiten de context van de vedische traditie. In deze workshop zal aan de orde komen wat de oorspronkelijke betekenis van deze zo populaire begrippen  nu eigenlijk is hoe ze in de authentieke context worden  gehanteerd.

Aanvang 14:00 in Ons Trefpunt, Sint-Jozefstraat 1 Rosmalen (Maliskamp).

Zaterdag 11 mei 2019   Workshop “Horoscopen van tweelingen” door Fokkelien von Meyenfeldt

Het vergelijken van horoscopen van tweelingen blijft astrologisch gezien fascinerend, omdat het heel duidelijk laat zien welke factoren essentieel zijn in een horoscoop. De spreker doet al jaren intensief onderzoek op dit gebied en zal in deze workshop nieuwe resultaten presenteren.

.KASCYNSKI BROERS

Aanvang 14:00 in Ons Trefpunt, Sint-Jozefstraat 1, Rosmalen (Maliskamp).

Zaterdag 14 september 2019   Workshop Systemische astrologie door Truus van Leeuwen

Systemische astrologie is een homogene samenvoeging van systemisch werk, traumawerk en astrologie. Op een astrologisch veld loop je vanaf de ascendant door alle huizen van de horoscoop. Zo komt ieder levensgebied aan de orde. Met behulp van astrologie, systemisch werk – o.a. familieopstellingen – en traumawerk, kijken we waar we ruimte kunnen creëren om de obstakels en verstrikkingen die zich aandienen op een rustige manier een plaats te geven. Wat heeft de cliënt nodig? Wat is mogelijk? Mijn uitgangspunt is mensen in hun eigen kracht zetten door oplossingsgericht te werken.

FAMILIE-OPSTELLINGEN

Door de symbolen, die de cliënt zelf uitzoekt en omschrijft, op het veld een plaats te geven, krijgt deze de kans om via een helicopterview naar zijn eigen situatie te kijken. Je kunt zo op een voor de cliënt veilige manier werken aan de problemen die zich voor doen.

Aanvang 14:00 in Ons Trefpunt, Sint-Jozefstraat 1, Rosmalen (Maliskamp).

Zaterdag 9 November 2019 Workshop Duiding van de solaar door Adrie van der Ven

De actualiteit is via transits maar nog verfijnder en concreter via de solaarhoroscoop te zien. De solaar is een momentopname vanaf iemands situatie als de Zon weer exact op de Zon staat, een uniek aarde – kosmisch gebeuren. Dit  geldt als een ijk moment voor het komende levensjaar. De Solaarhoroscoop geeft een actuele analyse die tevens een synthese in zich draagt zowel voor bedrijven als verenigingen als voor mensen individueel.

De solaar gaat over de omstandigheden. Het gaat om de actualiteit. Het is niet zo dat een karakter verandert omdat Venus nu in een ander teken staat. Wel is het van belang in welk huis die acteert. In vier stappen zet je een solaar constructie op: analyse van de belangrijkste punten / thema’s uit de geboortehoroscoop, interpretatie van de secundaire progressie voor het onderliggende psychologische patroon. De solaar is ook  een horoscoop op zich die vraagt om een gedegen interpretatie met alle kennis waar de astroloog van houdt. Daarna wordt de solaar vergeleken met de radix. Dan pas ontstaat het werkelijke verhaal.

Aanvang 14:00 in Ons Trefpunt,  Sint-Jozefstraat 1, Rosmalen (Maliskamp).

Zaterdag 18 januari  2020 – Het BAG wordt 30, viering van het zesde lustrum, meer informatie volgt nog.

Zaterdag 14 maart 2020 Workshop Combine/Composietduiding door Peter Saarloos.

De compositie- en combinehoroscoop zijn samengestelde relatiehoroscopen en weerspiegelen de dynamiek in relaties. Het is naast de horoscoop van beide partners in een relatie een derde horoscoop die de relatie weerspiegelt. Als deze twee partners bij elkaar zijn dan gaat de energie gesymboliseerd in de compositie werken. De focus zal tijdens deze lezing liggen op het werken met de composiethoroscoop.

HART-ROOS

In deze lezing geeft Peter eerst een uitleg over de composiet en combine, hoe we de planeten en huizen duiden in deze horoscopen. Deelnemers kunnen eventueel hun eigen composiet inbrengen, neem dus je eigen horoscopen mee of van een relatie die je wil bekijken. Het gaat om beide radixen en de composiet en combine van deze relatie.

Aanvang 14:00  in Ons Trefpunt, Sint-Jozefstraat 1, Rosmalen (Maliskamp).