Programma 2017 – 2018

13 Mei 2017

Workshop “De Invloed van Eclipsen” door Willem Simmers.

Locatie: Ons Trefpunt, Sint-Jozefstraat 1, Rosmalen (Maliskamp).

Aanvang13:30.

 

eclips

 

Invloed van Maansknopen en Eclipsen

 We beginnen deze dag met het mythologische verhaal over het ontstaan van de Drakenkop en Drakenstaart, en zien vervolgens hoe deze twee astrologische grootheden van invloed zijn op de werking van eclipsen. Want, geen eclips zonder de maansknopen.

De maansknopen zijn verbonden zijn met de wereld van het ongeziene, paranormale verschijnselen en astrale reizen. Met ambities, succes en teloorgang, manipulatie en bedrog en het meest gruwelijke en onmenselijke wat je maar kunt bedenken. Maar ook met de strijd voor een betere wereld en onze meest verheven staat van Zijn. Ook  het geheim van maatschappelijk succes in de horoscoop, kun je af lezen aan voorgeboortelijke eclipsen.

Al deze zaken passeren deze dag de revue en wel op zo’n manier, dat je hier zelf op een eenvoudige manier gebruik van kunt gaan maken bij het duiden van horoscopen.

Wil je hier alvast meer over weten, bestel dan het boek van Willem Simmers over dit onderwerp: Eclipsen in de Astrologie. Verkrijgbaar onder meer bij Bol. Com en uitgeverij Hajefa.

Vrijdag 9 Juni 2017

Werkbijeenkomst over de invloed van eclipsen, aanvang 10:30, toegang 2,50 Euro voor leden, 15 Euro voor niet-leden. Locatie wordt nog bekend gemaakt, aanmelding verplicht.

9 September 2017

Workshop over de symboliek in de astronomie door Jan-Willem van Doorn.

Ooit vormden astrologie en astronomie een vanzelfsprekende eenheid, maar dat lijkt in onze tijd ver te zoeken. Toch is er achter die tegenstelling meer verbinding te vinden dan je op het eerste gezicht zou denken. Want veel astronomische feiten hebben een symbolische dimensie, waardoor die zo droge astronomie tot leven komt. Er is bijvoorbeeld een diepere reden dat de Maan en Mercurius  uiterlijk op elkaar lijken.

MECURIUS 2

        De planeet Mercurius

In deze workshop geeft Jan Willen van Doorn een verrassende en inspirerende kijk op de astronomie, die ook het astrologisch inzicht verdiept.

Locatie: Ons Trefpunt, Sint-Jozefstraat 1, Rosmalen (Maliskamp), aanvangstijdstip gewijzigd: 14:00!

 

11 November  2017

Maagd

Workshop  door Alice Warnders over esoterische  astrologie, de  duidingsmethode van Alice Bailey (gebaseerd op de telepathische onthullingen van Meester Djwaal Kul) en een bespreking van de symboliek in de zodiakbeelden van Johfra.

Locatie: Ons Trefpunt, Sint-Jozefstraat 1, Rosmalen (Maliskamp), aanvangstijdstip gewijzigd: 14:00!

 

13  Januari  2018 Workshop Maya-astrologie door Coco Rookmaaker

Maya-astrologie is bij uitstek geschikt om de dynamiek tussen mensen mee te beschrijven. Waarom voel je met de één meteen een klik en verloopt het contact met de ander stroever? Met behulp van de Maya-astrologie is dat eenvoudig te duiden, waardoor het makkelijker wordt om ermee om te gaan.

De maya-astrologie laat zien welke krachten en kwaliteiten er in én buiten ons leven, en hoe die zich tot elkaar verhouden. Zo heeft iedereen bijvoorbeeld een gids, een maatje, een uitdaging en een onbewuste helper. Dat zijn aspecten van jezelf, die je óók in de buitenwereld tegenkomt, in de vorm van andere mensen. Zo kan je zoon bijvoorbeeld je uitdaging zijn, en je man je onbewuste helper. Kennis daarvan helpt in het dagelijks leven, bij het accepteren van elkaar en het openstaan voor wat de ander te bieden heeft.

MAYÀ ASTROLOGIE 1

Tegelijkertijd geeft de Maya-astrologie ook uitstekende handvatten voor het bepalen van talenten, levensthema’s en de levensbestemming. Deze workshop gaat van start met een uitleg over de Tzolkin (de galactische kalender van de Maya’s, genoemd naar de Galaxis, de Melkweg). Daarna volgt de duiding van de vier verschillende kleuren (rood, wit, blauw en geel), de twintig zonnezegels (vergelijkbaar met de dierenriemtekens) en de tonen (stappen in het creatieproces). Uiteraard komt ook het berekenen van de zogenaamde ‘Galactische Signatuur’ aan bod.

Locatie: Ons Trefpunt, St-Jozefstraat 1,Rosmalen (Maliskamp), aanvang 14:00.

Vrijdag 9 Februari 2018

Werkbijeenkomst over de Maya-astrologie, toegang 2,50 Euro voor leden, 15 Euro voor niet-leden, aanvang 10:30, locatie wordt nog bekend gemaakt, aanmelding verplicht.

Zaterdag 10 maart 2018   Workshop over de elementen door Ben Roovers.

Geest, ziel en stof: een Platoonse benadering van elementen in de horoscoop.

Elementen vormen een fundament in de horoscoopduiding. Moderne astrologen vertalen deze vaak in Jung’s vier bewustzijnstypen (zintuiglijk waarnemen, voelen, denken en intuitief waarnemen). Klassiek geschoolde astrologen gebruiken het Aristoteliaanse model waarin de kwaliteiten heet/koud en droog/vochtig centraal staan. Plato’s ideeen over elementen worden niet breed toegepast in de astrologie. Dit heeft misschien te maken met het feit dat zijn werk op onderdelen wat ontoegankelijker is (denk aan de wiskunde van de platonische vlakken). In deze lezing laat ik zien dat Plato’s benadering van de elementen een toegevoegde waarde kan hebben voor de horoscoopduiding. Plato’s model laat zien hoe geest, ziel en stof via de elementen in ons werken. In deze presentatie wordt dit model toegelicht en geillustreerd aan de hand van voorbeeldhoroscopen.

Aanvang 14:15.

Voorafgaand aan de workshop wordt de ALV gehouden alleen voor leden, aanvang 12:30.

ELEMENTEN

Zaterdag 12 Mei 2018 Workshop  Werken met solaar en lunaar door George van Zanten.

Solaren en lunaren kunnen voor meer gebruikt worden dan puur voor het bepalen  van de tijdstip van een gebeurtenis. Door solaren “uit te wisselen” tussen horoscopen en lunaren af te leiden , kan een intrigerend web van verbindingen zichtbaar worden gemaakt tussen individuen. Het laat onder meer zien dat veel meer voorbepaald is dan we over het algemeen aan nemen.

LIEFDESPAAR

 

Zaterdag  8 September 2018 Workshop astrologische familieverbanden  door Oscar Hofman.

In de horoscoop is helder af te lezen hoe het was in het gezin waar iemand in op is gegroeid.  Ook kun je de relaties met de vader, de moeder en de zussen en  broers er in vinden.  Daarbij gaat het zowel om de huisheren als om de algemene significatoren, die wel op speciale manier geduid moeten worden geduid.  In deze workshop zullen we ook kijken naar  overeenkomsten en verschillen tussen de horoscopen van de leden van diverse beroemde families.

ROTHSCHILD 1