Programma 2020 – 2021

Zaterdag 26 September  2020 Skype-Webinar  Combine/Composietduiding door Peter Saarloos.

De compositie- en combinehoroscoop zijn samengestelde relatiehoroscopen en weerspiegelen de dynamiek in relaties. Het is naast de horoscoop van beide partners in een relatie een derde horoscoop die de relatie weerspiegelt. Als deze twee partners bij elkaar zijn dan gaat de energie gesymboliseerd in de compositie werken. De focus zal tijdens deze lezing liggen op het werken met de composiethoroscoop.

HART-ROOS

In deze lezing geeft Peter eerst een uitleg over de composiet en combine, hoe we de planeten en huizen duiden in deze horoscopen. Deelnemers kunnen eventueel hun eigen composiet inbrengen, neem dus je eigen horoscopen mee of van een relatie die je wilt laten duiden.

Zaterdag 14 November 2020 Skype-Webinar ” Astrologie van de Corona-crisis”, door Oscar Hofman

Over de medisch-astrologische en mundaan-astrologische aspecten van de Corona-crisis, centraal staat het ritme van de Grote Conjuncties. Wat betekent deze crisis? Hoe lang zal het duren? Wat kun je er medisch-astrologisch gezien over zeggen?

 

WUHAN VIRUS

 

Zaterdag 9 Januari 2021 Skype -Webinar  “Uurhoekastrologie” , door Willem Simmers

  Astrologen5

 

Met behulp van uurhoekastrologie kunnen zeer uiteenlopende vragen helder en concreet beantwoord worden.  Deze tak van de  astrologie is echter uitermate subtiel en kent zo zijn eigen regels die tot uitstekende, altijd controleerbare resultaten leiden.

Aanvang 13:30, via de Skype-groep BAG WORKSHOPS

Zaterdag 13 maart 2021 Skype-webinar Financiële Astrologie

Door Irma Schogt, financieel astrologe, marktanalist. AVN-erkend astrologe, afgestudeerd aan “Merriman Market Timing Academy”, VS, www,markettiming.nl

  BEURS MECURIUS

We verkennen allereerst de geschiedenis van financiële markten waaruit de basis van de financieel-astrologische market-timingmethode tot stand gekomen is. Van daaruit is te zien dat financiële markten een cyclisch terugkerend gedrag kennen – dat een opvallende samenhang heeft met cycli van planeten.

Nu is 2021 vol met en omgeven door historische planetencycli (zoals Saturnus-Pluto, Jupiter-Saturnus, Saturnus-Uranus en Uranus in geldteken Stier) .  Wat deden financiële beurzen in het verleden tijdens deze planetenaspecten? Wat zijn, in relatie tot de huidige situatie, de meest waarschijnlijke vooruitzichten voor aandelen, edelmetalen, rente, geld en banken?

Aanvang 13:30 via de Skype-groep BAG WORKSHOPS

Zaterdag 8 mei 2021 Skype Webinar Pluto, planeet van de tijdgeest.

PLUTO MET TWEETAND

Door Bettina Reijn.  Als we Pluto volgen in zijn omloop door de dierenriem, dan zien we verschuivingen ontstaan op allerlei gebieden. Opkomende trends, veranderingen en ontwikkelingen in de wereld  spiegelen in elke periode de heersende tijdgeest. We noemen dat generatie invloeden. De tijdgeest achter de veranderende werkelijkheid duiden laat onmiskenbaar de rode draad zien in de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn.

In deze lezing kijken we  naar Pluto in Steenbok om vervolgens aan te sluiten op de actualiteit. Hoe kunnen we de coronacrisis duiden. Dit doen we aan de hand van de onderlinge conjuncties van Pluto, Saturnus en Jupiter in 2020 en het vierkant Saturnus Uranus dat in 2021 centraal staat. Tenslotte dan een doorkijkje naar de nieuwe tijd: Pluto in Waterman 2024/25 tot 2043/44.

Aanvang 13:30 via de Skypegroep BAG Workshops

Zaterdag 11 september 2021   – Geschiedenis van de Astrologie

DoorJan Flies. Het webinar met een heel bizarre periode, nl. rond 2000 à 3000 voor Chr, met de bijzondere beschaving van de Sumeriërs, hun gevonden kleitabletten, een ontdekte oude horoscoop in klei/steen, moderne bevinden erover en hun invloed nu nog in onze maatschappij.

Vandaar gaat het  via het Oude Babylonië naar het Oude Egypte, de Griekse  en  Romeinse beschaving. Zo komen we via een Arabische omweg (Spanje) naar de vroege Middeleeuwen in West-Europa, de Middeleeuwen zelf met de invloed van sommige pausen en kerkleiders, de kalendercorrectie in 1582, de Verlichting (Aufklärung), Franse Revolutie, astrologen tijdens de 2de W.O. zo naar de moderne tijd  met o.a. de ontdekking van de generatieplaneten.

Astrologen5

Iets over de spreker

Reeds in mijn studententijd voor leerkracht basisonderwijs werd mijn aandacht getrokken door een degelijk astrologisch artikel in … een vrouwenblad! Mijn eerste astrologische ‘opleiding’ was in een achterzaaltje in een café in Antwerpen waar we – nog met behulp van logaritmen – een correcte horoscoop leerden berekenen. Daarna ben ik les gaan volgen. Horoscopen werden er nog met de hand uitgetekend. Later kwam de pc en werd alles een stuk eenvoudiger.

In 2001 ben ik in Lier begonnen met een soort astrologische school – Pars Fortunae – waar ik maandelijkse lezingen, lessen en congressen organiseerde. Dat duurde 9 jaar. Nu ben ik sinds 2009 voorzitter van het VAK (Vlaamse Astrologische Kerngroep) en hebben we nu ons 12-jarig bestaan – wegens corona – niet kunnen vieren. In 2019 hebben we ons 1ste congres met een groot succes georganiseerd. Op zondag 26 september 2021 organiseren we ons 2de congres via webinar. We hopen dat ons 3de congres in 2022 terug op een normale manier zal kunnen plaatsvinden.

Aanvang 13:30 via de Skypegroep “‘BAG WORKSHOPS